Содржина

Лајпциг, Германија, Ноември/Декември 2016 Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис”   Од 27.11 до 12.12.2016 година
Ученици и професори од САБА Битола од 25-ти до 29-ти октомври 2021 беа во Италија каде учествуваат во проектот "Using
Во рамките на предметот Практични активности кој се реализира во 2, 3 и 4 година, учениците од насока информатика работат
Маја, Лаура, Андреј, Катерина и Антонела, ученици од САБА Скопје, Битола и Штип од 1-ви до 11-ти мај 2023 година
Болоња, Италија, Ноември 2016 Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис” Од 20.11 до 04.12.2016 4 ученици
Зоран, Андреј, Мартин, Димитриј и Иван, ученици од насока информатика од САБА Скопје, Битола и Штип од 7-ми до 18-ти
Од 29.11 до 04.12 две професорки од САБА беа во Љубљана, каде учествуваа во проектот "Don't be bully, be friend
Во учебната 2016/17 училиштето САБА започна соработка со одбојкарскиот клуб Вардар. САБА го поддржува развивањето на спортскиот дух кај младите
Ученици и професори од САБА од 1-ви до 5-ти ноември беа на Крит, Грција, на мобилност во рамките на проектот
Четворица професори од училиштата САБА од Скопје, Битола и Штип од 22-ри до 27-ми ноември 2021 беа во Атина на
"DiGiGo" - "Пракса во ера на дигитализација" е нов проект на училиштето САБА кој ќе се реализира во текот на
Ученикот Филип Јовановски, со менторот-професорот по информатика Сашко Соколов, го освои првото место во категорија Најдобра фотографија на натпреварот МАССУМ