Содржина

Коста Ѓорѓиевски е ученик на 4 година, насока информатика во САБА Скопје. Амбициозен и сестран ученик. Моментално е примен на
Од 15-ти до 29-ти август 8 ученици од САБА беа на двонеделна пракса во Лајпциг, Германија. За време на тие
Мишо Ангеловски од САБА Скопје, Вики Стоилкова и Никола Пауновски од Саба Штип од 15-ти до 23-ти јули ќе бидат
Од 9-ти до 13-ти декември 4 професори од САБА беа на конференција во Бирмингем, Англија. Конференцијата претставуваше почеток на проектот
Од 16-ти до 20-ти август 2021 САБА беше домаќин на 60-тина ученици и професори од Турција, Латвија, Полска и Бугарија.
Монтихо, Португалија, Ноември/Декември 2016 Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис”. Учесници: Теодор Костов, ученик во САБА
СЕПТЕМВРИ 2019 01.09 “Practice and project based learning” е Еразмус проект кој САБА ќе го реализира во текот на учебната
Од 16 до 20 јануари 2017 професори од САБА Скопје и САБА Штип учествуваа на еднонеделна обука во Атина на
Училиштето САБА е средно стручно училиште во кое праксата е задолжителен предмет за учениците во трета и четврта година. Неколку
Во рамките на предметот Практични активности кој се реализира во 2, 3 и 4 година, учениците од насока информатика работат
Ученици од САБА неколку години по ред се волонтери за време на одржувањето на Скопскиот маратон.  
Во рамките на #EuropeCodeWeek2021 ученици од насока информатика програмираа Ардуино како подготовка за изработка на паметни уреди за помош на