Содржина

Пет професори од САБА Скопје и Битола од 20-ти до 25-ти јануари беа во Тарсус, Турција на мобилност во рамките
Приватното средно училиште САБА во соработка со партнерските организации, Logopsycom oд Белгија, Yuzupulse oд Франција,  Sansi Leonardi Volta од Италија
“Подобрување на ефикасноста на соларните панели” е награден проект на училиштето САБА на натпреварот “Предизвик за млади истражувачи 2” организиран
Учениците Анастасија, Сара, Димитар и Михајло од САБА Скопје заедно со професорките Наташа и Сандра од 4-ти до 9-ти октомври
Во текот на учебната 2017/18 година училиштето САБА е партнер во Еразмус проектот "Learning knows no bounds", проект чија цел
Лајпциг, Германија Јануари 2016 “Примена на информатичката технологија во автомобилската индустрија” е името на ЕРАЗМУС + проектот кој училиштето САБА
Мишо Ангеловски, ученик во втора година во САБА Скопје, втора година по ред го освојува првото место на натпреварот English
“Let`s make ideas happen” е Erasmus+ проект преку кој ученици и професори од Македонија, Србија, Турција, Романија и Португалија ќе
Ученици од САБА Штип ја посетија библиотеката НУУБ “Гоце Делчев“. Таму се запознаа во активностите на библиотеката и со фондот
Од 6-ти до 11-ти декември 2021 се одржа мобилност во Португалија на тема "3Д технологии и дигитални компетенции". Оваа мобилност
Ученици од САБА неколку години по ред се волонтери за време на одржувањето на Скопскиот маратон.  
Со оглед на ново-настанатата ситуација со ширење на ризик од Корона вирусот, а со цел заштита на учениците и населението,