Содржина

14 години по ред на 1-ви септември им посакуваме среќен почетокот и успешна учебна година на сите ученици во САБА.
Учениците од САБА Скопје во текот на ноември и декември 2016 година подготвуваа новогодишна хуманитарна претстава.   Целата претстава, сценарио,
Берлин, Германија, Март 2013 “Продуктивно учење во образованието” Во текот на Март 2013 година, координаторот на САБА Скопје учествуваше на
“The School Business Alliance for the Digital Economy” е Еразмус + проект кој училиштето САБА ќе го спроведува од ноември
Во учебната 2014/15 година учениците од САБА беа на екскурзија во Прага, Дрезден и Виена.       
Од 23-ти до 27-ми август 2021 училиштето САБА беше домаќин на професори од Турција,  Словенија и Бугарија кои заедно со
Од 29.11 до 04.12 две професорки од САБА беа во Љубљана, каде учествуваа во проектот "Don't be bully, be friend
Ученици од САБА неколку години по ред се волонтери за време на одржувањето на Скопскиот маратон.  
Денес во просториите на Националната агенција за европски програми и мобилност училиштето САБА доби две признанија за исклучителни постигнувања со
Од 15-ти до 29-ти август 8 ученици од САБА беа на двонеделна пракса во Лајпциг, Германија. За време на тие
На 08.02.2023 училиштето САБА Битола и ИТ компанијата и Академијата за јазици, програмирање, дизајн и човечки ресурси, “Анлимитед кодерс“ од
Лисабон, Португалија, Септември 2013 “Образование за одржлив развој” Во септември 2013 година, директорката на училиштето САБА учествуваше на еднонеделната коференција