Содржина

“Европски бизнис” е името на Еразмус проектот преку кој 16 ученици од приватното средно училиште САБА од Скопје, Битола и
Честито матурирање на уште една прекрасна генерација матуранти! САБА ви посакува уште многу успеси во иднина!       Алманахот
Во рамките на предметот Практични активности кој се реализира во 2, 3 и 4 година, учениците од насока информатика работат
Од 5-ти до 20-ти октомври во сите држави низ Европа се одржуваше Europe Code Week. EU Code Week е движење
Повеќе од 150 ученици ја завршија десеттата учебна година во САБА Скопје, деветтата во САБА Битола, четвртата учебна година во
ЈУНИ 2019 09.06.2019 Награда за најиновативен проект на Предизвникот за млади истражувачи организиран од Фонд за иновации и технолошки развој.
Во рамките на #EuropeCodeWeek2021 ученици од насока информатика програмираа Ардуино како подготовка за изработка на паметни уреди за помош на
Коста Ѓорѓиевски е ученик на 4 година, насока информатика во САБА Скопје. Амбициозен и сестран ученик. Моментално е примен на
Фиренца, Италија, Февруари 2016 Од 15-ти до 21-ви Февруари 2016 година, 5 професори од САБА Скопје, Битола и Штип беа
Во учебната 2016/17 училиштето САБА започна соработка со одбојкарскиот клуб Вардар. САБА го поддржува развивањето на спортскиот дух кај младите
„Учење преку проекти и пракса„ е Еразмус проект преку кој 8 ученици од училиштата САБА од Скопје, Битола и Штип,
Зоран, Андреј, Мартин, Димитриј и Иван, ученици од насока информатика од САБА Скопје, Битола и Штип од 7-ми до 18-ти