“Европски бизнис” за европско усовршување

“Европски бизнис” е името на Еразмус проектот преку кој 16 ученици од приватното средно училиште САБА од Скопје, Битола и Штип поминаа по две недели на пракса во четири Европски држави: Италија, Германија, Шпанија и Португалија. Повеќе …

Ученици од САБА на пракса во Болоња

Болоња, Италија, Ноември 2016

Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис”

Од 20.11 до 04.12.2016 4 ученици и еден професор од САБА беа на двонеделна пракса во Болоња, Италија. Учениците таму работеа во компании во кои имаа можност да ја видат примената на онлајн маркетингот во неколку компании. Повеќе …

Двонеделна пракса во компании во Лајпциг

Лајпциг, Германија, Ноември/Декември 2016

Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис”

 

Од 27.11 до 12.12.2016 година уште една група на 4 ученици и еден професор беа на двонеделна пракса во Лајпциг, Германија. Учениците таму работеа во компании во кои имаа можност да ја видат како се изработуваат онлајн продавници, како тие функционираат, со кои програми се изработуваат како и онлајн маркетингот кој го применуваат. Повеќе …

Образование за одржлив развоj

Лисабон, Португалија, Септември 2013

“Образование за одржлив развој”

Во септември 2013 година, директорката на училиштето САБА учествуваше на еднонеделната коференција “Образование за одржлив развој” во Лисабон, Португалија. Повеќе …