“Во нашето семејство, САБА е синоним за училиште”

Две сестри, Ивана и Стефанија и нивниот прв братучед, Тео, се дел од приказната успешни ученици кои седеле т.е. седат во училишните клупи на “САБА” Битола. Кога од едно исто семејство ви го доверуваат образованието и воспитувањето на трите деца, тогаш со сигурност знаете дека ви веруваат. Повеќе …

Коста Ѓорѓиевски-матурант, насока Информатика

Коста Ѓорѓиевски е ученик на 4 година, насока информатика во САБА Скопје. Амбициозен и сестран ученик. Моментално е примен на пет факултети во Америка, кои се на Шангајската листа на најдобрите 100 универзитети. Повеќе …

Давор Миновски-матурант во САБА Битола

Давор Миновски е матурант во САБА Битола. Искучително воспитан, амбициозен и талентиран ученик кој плени со својата надворешна и внатрешна убавина, учесник во многу училишни и вонучилишни активности, екологист, вљубеник во музиката, свири на гитара, има талент за глума, ги сака животните. Повеќе …

“САБА” ме поттикна да се развивам и да бидам подобра и поактивна личност во општеството

Елена Божиновска е ученика која заврши во САБА пред две години. Сега, покрај тоа што студира, таа е активна во многу организации и вклучена во разни активности. Повеќе …