Давор Миновски-матурант во САБА Битола

Давор Миновски е матурант во САБА Битола. Искучително воспитан, амбициозен и талентиран ученик кој плени со својата надворешна и внатрешна убавина, учесник во многу училишни и вонучилишни активности, екологист, вљубеник во музиката, свири на гитара, има талент за глума, ги сака животните. Повеќе …

“САБА” ме поттикна да се развивам и да бидам подобра и поактивна личност во општеството

Елена Божиновска е ученика која заврши во САБА пред две години. Сега, покрај тоа што студира, таа е активна во многу организации и вклучена во разни активности. Повеќе …

Конкурс за стипендии 2021

Фондацијата “Никола Кљусев” објавува

К О Н К У Р С

за доделување 9 стипендии (целосни и делумни) за четиригодишно школување во

Приватното средно училиште САБА – Средношколска академија за бизнис и администрација.

Стипендиите се доделуваат на ученици кои во учебната 2021/22 година ќе се запишат во прва година во училиштата САБА во Скопје, Битола и Штип. Повеќе …