Соработка со ОК Вардар

Во учебната 2016/17 училиштето САБА започна соработка со одбојкарскиот клуб Вардар. САБА го поддржува развивањето на спортскиот дух кај младите и заедно со ОК Вардар ќе продолжат да ги остваруваат спортските активности и натпревари и во новата учебна година. Повеќе …

САБА волонтери на Скопски маратон 2017

Дел од учениците од САБА Скопје беа волонтери на Скопскиот маратон. Училиштето САБА има неколкугодишна соработка со Скопскиот маратон, каде што учениците помагаат во реализацијата на маратонот. Дел од учениците учествуваа и на полумаратонот. Повеќе …

САБА екскурзија – Италија, Франција, Словенија

Во второто полугодие од учебната 2016/17 година, учениците од училиштата САБА од Скопје, Битола и Штип беа на еднонеделна екскурзија на Азурниот брег. Во текот на екскурзијата ги посетија Милано, Ница, Кан, Сен Тропе, Монте Карло и Љубљана. Повеќе …