САБА екскурзија – Италија, Франција, Словенија

Во второто полугодие од учебната 2016/17 година, учениците од училиштата САБА од Скопје, Битола и Штип беа на еднонеделна екскурзија на Азурниот брег. Во текот на екскурзијата ги посетија Милано, Ница, Кан, Сен Тропе, Монте Карло и Љубљана. Повеќе …

Проект за здрави навики кај младите

Во организација на Советот на млади од град Штип беше реализиран проектот за стекнување на здрави навики, кој е дел од Еразмус+ програмата. Ученици од Македонија, Шпанија и Финска се едуцираа како да ги практикуваат здравите навики за живот, здравата исхрана и спортувањето. Повеќе …

Посета на Стопанска комора

Учениците од САБА Штип ја посетија Регионалната Стопанска комора со седиште во Штип. На учениците им беа презентирани активностите кои ги остварува најстарата и најбројната деловна асоцијација Повеќе …