Во светот на бизнисот

Од 15-ти до 29-ти август 6 ученички од САБА беа на двонеделна пракса во Дрезден, Германија. За време на тие две неделни ученичките беа распределени во компании во кои имаа можност да работат во областа на маркетингот и другите бизнис аспекти на една компанија. Повеќе …

“Во нашето семејство, САБА е синоним за училиште”

Две сестри, Ивана и Стефанија и нивниот прв братучед, Тео, се дел од приказната успешни ученици кои седеле т.е. седат во училишните клупи на “САБА” Битола. Кога од едно исто семејство ви го доверуваат образованието и воспитувањето на трите деца, тогаш со сигурност знаете дека ви веруваат. Повеќе …

Коста Ѓорѓиевски-матурант, насока Информатика

Коста Ѓорѓиевски е ученик на 4 година, насока информатика во САБА Скопје. Амбициозен и сестран ученик. Моментално е примен на пет факултети во Америка, кои се на Шангајската листа на најдобрите 100 универзитети. Повеќе …

Давор Миновски-матурант во САБА Битола

Давор Миновски е матурант во САБА Битола. Искучително воспитан, амбициозен и талентиран ученик кој плени со својата надворешна и внатрешна убавина, учесник во многу училишни и вонучилишни активности, екологист, вљубеник во музиката, свири на гитара, има талент за глума, ги сака животните. Повеќе …

“САБА” ме поттикна да се развивам и да бидам подобра и поактивна личност во општеството

Елена Божиновска е ученика која заврши во САБА пред две години. Сега, покрај тоа што студира, таа е активна во многу организации и вклучена во разни активности. Повеќе …