Конкурс за стипендии 2024/25

Фондацијата “Никола Кљусев” објавува

К О Н К У Р С

за доделување 9 делумни стипендии (по три за секој град) за четиригодишно школување во

Приватното средно училиште САБА – Средношколска академија за бизнис и администрација.

Стипендиите се доделуваат на ученици кои во учебната 2024/25 година ќе се запишат во прва година во училиштата САБА во Скопје, Битола и Штип. Повеќе …

Пракса за ученици од стручните училишта

Претставници од САБА од 8-ми до 12-ти јули 2023 беа во Невшехир, Турција на обука на тема “Пракса за ученици од стручните училишта”. Таму имаа можност поблиску да се запознаат со начинот на организирање на праксата за ученици од стручните училишта од областа на туризмот, технологијата, гастрономијата и инженерството. Повеќе …

Дигитален маркетинг во Фолињо, Италија

Маја, Лаура, Андреј, Катерина и Антонела, ученици од САБА Скопје, Битола и Штип од 1-ви до 11-ти мај 2023 година беа на пракса во Фолињо, Италија. Таму имаа практична обука за ефикасна примена на дигиталниот маркетинг во денешните компании. Повеќе …