Награди и постигнувања


Награди и постигнувања на учениците во САБА:

 

2011/12 Филип Попоски – прва награда на натпреварот по англиски јазик “Spelling Bee”

2012/13 Елена Дамчевска – прва награда за литературна творба, настан организиран од Сојуз на просветни                  работници на РМ.

2014/15 Филип Тодоров – прва место во категорија “Најдобра веб страна” на натпреварот МАССУМ
              Филип Јовановски- второ место во категорија “Најдобра фотографија” на натпреварот МАССУМ

2015/16 Филип Јовановски- прво место во категорија “Најдобра фотографија” на натпреварот МАССУМ
              Мишо Ангеловски, прво место на натпреварот English essay challenge of Macedonia во организација                  на US Peace Corps Volunteers.

2016/17 Дијана Дурлевиќ – најдобра необјавена книга во 2017 година од Здружението за наука и култура                        од Битола.
              Дијана Дурлевиќ – прво место на литаратурниот конкурс “Творам за Македонија” во организација на                  Фондацијата “Никола Кљусев”. Наградена беше нејзината поема на тема “За тебе пеам, за тебе                        пишувам”.
              Дијана Дурлевиќ- прва награда на литературниот конкурс по повод “Светскиот ден на книгата                            и авторското” објавен од Дом на култура “Илинден” и Народната библиотека “Петре М.                                        Андреевски” од Демир Хисар.

2016/17 Мишо – Ангеловски, прво место на натпреварот English essay challenge of Macedonia во организација                на US Peace Corps Volunteers.
              Александар Тодов – второ место на натпреварот по математика “Кенгур”
              Дијана Дурлевиќ – првонаградена творба на литературниот конкурс на Рацинови средби.

2017/18 Прво место на Државниот натпревар по Македонски јазик и литература

2017/18 Награда за Најдобар иновативен проект – Фонд за иновации и технолошки развој и Влада на РМ.

2019/20 Награда “Social Impact Award”

2019/20 Награда за иновација со проектот “Подобрување на ефикасност на соларни панели”