Образование за одржлив развоj

Лисабон, Португалија, Септември 2013

“Образование за одржлив развој”

Во септември 2013 година, директорката на училиштето САБА учествуваше на еднонеделната коференција “Образование за одржлив развој” во Лисабон, Португалија. На конференцијата учествуваа 16 држави од целиот свет, со 70 презентери кои презентираа многу педагошки елементи за одржливо предавање и учење.