Содржина

Од 10-ти до 16-ти декември 2018 двајца професори од САБА Скопје беа на еднонеделна обука во Барселона, Шпанија. Темата на
На 28.12, на ул. Македонија, пред Спомен куќата на Мајка Тереза,  се одржа традиционалниот новогодишен хуманитарен настан организиран од учениците
Професори од САБА Скопје од 24 до 28.10.2022 беа во Лимасол, Кипар каде учествуваа на обука за примена на нови
Две сестри, Ивана и Стефанија и нивниот прв братучед, Тео, се дел од приказната успешни ученици кои седеле т.е. седат
Од 23-ти до 27-ми август 2021 училиштето САБА беше домаќин на професори од Турција,  Словенија и Бугарија кои заедно со
Актерот Сашко Коцев гостуваше во САБА Скопје. Учениците се запознаа со неговата работа, театарот, глумата и другите негови професионални ангажмани.
Проектот “Generation coding the future” е нов проект на училиштето САБА кој ќе обедини ученици и професори од шест средни
Во рамките на Еразмус проектот „Градење на најдобриот тим„ професорите учесници во обуките во Италија и Шпанија подготвија презентација преку
Во ноември 2018 претставници на училиштето САБА учествуваа на Петтата меѓународна научна конференција „Современите менаџерски предизвици и организациските науки„. На
На 13-ти и 14-ти Октомври се одржа "School business alliance conference", конференција на која во текот на овие два дена
Во оваа монографија се опфатени содржини за сите ученици, професори, активности, настани, проекти, награди, Еразмус проекти кои се реализирани во
Со оглед на ново-настанатата ситуација со ширење на ризик од Корона вирусот, а со цел заштита на учениците и населението,