Содржина

Ученици од САБА неколку години по ред се волонтери за време на одржувањето на Скопскиот маратон.  
Ученикот Мишо Ангеловски беше првонаграден на National Essay Challenge Awards Ceremony 2016.
Една група на ученици од насока бизнис и информатика го посетија салонот на Мерцедес во Скопје. Таму се запознаа со
Две сестри, Ивана и Стефанија и нивниот прв братучед, Тео, се дел од приказната успешни ученици кои седеле т.е. седат
Од 1-ви до 7-ми Април 2019 професорките по англиски јазик Наташа од САБА Скопје и Љупка од САБА Битола беа
Од 10-ти до 16-ти декември 2018 двајца професори од САБА Скопје беа на еднонеделна обука во Барселона, Шпанија. Темата на
Фиренца, Италија, Февруари 2016 Од 15-ти до 21-ви Февруари 2016 година, 5 професори од САБА Скопје, Битола и Штип беа
Училиштето САБА е средно стручно училиште во кое праксата е задолжителен предмет за учениците во трета и четврта година. Неколку
Литературните дела кои се обработуваат во секоја учебна година:     I година “Гилгамеш” “Вујко Вања” од А.П. Чехов “Илијада”
На насоката Информатика во САБА се опфатени најсовремените образовни програми и се изучуваат најактуелните области од информатичките технологии. Иновативните ИТ
“Practice and project based learning” или “Учење преку проекти и пракса” е Еразмус проект преку кој 16 ученици од училиштето
Во рамките на предметот Практични активности кој се реализира во 2, 3 и 4 година, учениците во првото полугодие 2020/21