Содржина

Проект за здрави навики кај младите
Во организација на Советот на млади од град Штип беше реализиран проектот за стекнување на здрави навики, кој е дел
Read more.
Иновативни методи во наставата
Во рамките на Еразмус проектот „Градење на најдобриот тим„ професорите учесници во обуките во Италија и Шпанија подготвија презентација преку
Read more.
Europe Code Week
Од 5-ти до 20-ти октомври во сите држави низ Европа се одржуваше Europe Code Week. EU Code Week е движење
Read more.
Пракса во реални компании
Училиштето САБА е средно стручно училиште во кое праксата е задолжителен предмет за учениците во трета и четврта година. Неколку
Read more.
Проект „Ајде да се дружиме„
Ајде да се дружиме е проект од областа на социјалното претпримеништво чија главна цел е отворање на центар за деца
Read more.
Конференција во Бирмингем
Од 9-ти до 13-ти декември 4 професори од САБА беа на конференција во Бирмингем, Англија. Конференцијата претставуваше почеток на проектот
Read more.
Реализирани активности, проекти, пракси и освоени награди во учебната 2019/20
СЕПТЕМВРИ 2019 01.09 “Practice and project based learning” е Еразмус проект кој САБА ќе го реализира во текот на учебната
Read more.
Продуктивно учење во образованието
Берлин, Германија, Март 2013 “Продуктивно учење во образованието” Во текот на Март 2013 година, координаторот на САБА Скопје учествуваше на
Read more.
School business alliance
“The School Business Alliance for the Digital Economy” е Еразмус + проект кој училиштето САБА ќе го спроведува од ноември
Read more.
Скопски маратон
Ученици од САБА неколку години по ред се волонтери за време на одржувањето на Скопскиот маратон.
Read more.
Екскурзија во Италија
Во април 2016 учениците од САБА Скопје, Битола и Штип беа на неколкудневна екскурзија во Фиренца, Венеција и Верона. 
Read more.
Награден есеј
Ученикот Мишо Ангеловски беше првонаграден на National Essay Challenge Awards Ceremony 2016.
Read more.