Содржина

Од 1-ви до 6-ти април учениците од училиштата САБА од Скопје, Битола, Штип и Куманово беа на екскурзија во Виена
СЕПТЕМВРИ 2019 01.09 “Practice and project based learning” е Еразмус проект кој САБА ќе го реализира во текот на учебната
Мишо Ангеловски, ученик во втора година во САБА Скопје, втора година по ред го освојува првото место на натпреварот English
Повеќе од 150 ученици ја завршија десеттата учебна година во САБА Скопје, деветтата во САБА Битола, четвртата учебна година во
Дијана Дурлевиќ, ученичка во III година во САБА Скопје, неколку години по ред е прво наградена на литературниот конкурс "Творам
Лајпциг, Германија Јануари 2016 “Примена на информатичката технологија во автомобилската индустрија” е името на ЕРАЗМУС + проектот кој училиштето САБА
Во учебната 2014/15 година учениците од САБА беа на екскурзија во Прага, Дрезден и Виена.       
Актерот Сашко Коцев гостуваше во САБА Скопје. Учениците се запознаа со неговата работа, театарот, глумата и другите негови професионални ангажмани.
“Европски бизнис” е името на Еразмус проектот преку кој 16 ученици од приватното средно училиште САБА од Скопје, Битола и
На насоката Информатика во САБА се опфатени најсовремените образовни програми и се изучуваат најактуелните области од информатичките технологии. Иновативните ИТ
  Дијана Дурлевиќ, ученичка во втора година во САБА Скопје, во текот на учебната 2016/17 година, освои неколку награди на
“Practice and project based learning” или “Учење преку проекти и пракса” е Еразмус проект преку кој 16 ученици од училиштето