Содржина

Во рамките на предметот Практични активности кој се реализира во 2, 3 и 4 година, учениците во првото полугодие 2020/21
Во текот на учебната 2017/18 година училиштето САБА е партнер во Еразмус проектот "Learning knows no bounds", проект чија цел
"Ајде да се дружиме" е проект од областа на социјалното претпримеништво чија главна цел е отворање на центар за деца
Теодор и Сава од САБА Скопје и Кристина и Наталија од САБА Штип една недела во октомври 2017 беа во
Една група на ученици од насока бизнис и информатика го посетија салонот на Мерцедес во Скопје. Таму се запознаа со
Од 9-ти до 13-ти декември 4 професори од САБА беа на конференција во Бирмингем, Англија. Конференцијата претставуваше почеток на проектот
Ученикот Филип Јовановски, со менторот-професорот по информатика Сашко Соколов, го освои првото место во категорија Најдобра фотографија на натпреварот МАССУМ
Фиренца, Италија, Февруари 2016 Од 15-ти до 21-ви Февруари 2016 година, 5 професори од САБА Скопје, Битола и Штип беа
Од 10-ти до 16-ти декември 2018 двајца професори од САБА Скопје беа на еднонеделна обука во Барселона, Шпанија. Темата на
Литературните дела кои се обработуваат во секоја учебна година:     I година “Гилгамеш” “Вујко Вања” од А.П. Чехов “Илијада”
Монтихо, Португалија, Ноември/Декември 2016 Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис”. Учесници: Теодор Костов, ученик во САБА
Лајпциг, Германија, Ноември/Декември 2016 Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис”   Од 27.11 до 12.12.2016 година