Содржина

Со оглед на ново-настанатата ситуација со ширење на ризик од Корона вирусот, а со цел заштита на учениците и населението,
На 27-ми декември 2018 училиштето САБА одржа предновогодишен хуманитарен настан. Целиот настан беше организиран од учениците кои учат во училиштето
Лајпциг, Германија Јануари 2016 “Примена на информатичката технологија во автомобилската индустрија” е името на ЕРАЗМУС + проектот кој училиштето САБА
Ученици од САБА Штип ја посетија библиотеката НУУБ “Гоце Делчев“. Таму се запознаа во активностите на библиотеката и со фондот
Во текот на учебната 2017/18 година училиштето САБА е партнер во Еразмус проектот "Learning knows no bounds", проект чија цел
"Ајде да се дружиме" е проект од областа на социјалното претпримеништво чија главна цел е отворање на центар за деца
Учениците од САБА Штип ја посетија Регионалната Стопанска комора со седиште во Штип. На учениците им беа презентирани активностите кои
Во ноември 2018 претставници на училиштето САБА учествуваа на Петтата меѓународна научна конференција „Современите менаџерски предизвици и организациските науки„. На
Фиренца, Италија, Февруари 2016 Од 15-ти до 21-ви Февруари 2016 година, 5 професори од САБА Скопје, Битола и Штип беа
Во текот на првото полугодие од учебната 2017/18 година учениците од трета и четврта година од САБА Скопје беа на
Во второто полугодие од учебната 2016/17 година, учениците од училиштата САБА од Скопје, Битола и Штип беа на еднонеделна екскурзија
“The Journey of Learning from Data to Knowledge with Maths and Technology” или “Креативниот пат на учење математика и технологија“