Содржина

Проект „Maker education„ во САБА
Од 24-ти до 28-ми Февруари училиштето САБА беше домаќин на ученици и професори од пет Европски држави: Романија, Турција, Португалија,
Read more.
Пракса во Барселона, Шпанија
Од 1-ви до 16-ти декември 2019 8 ученици од училиштата САБА од Скопје, Битола, Штип и Куманово беа на пракса
Read more.
Продуктивно учење во образованието
Берлин, Германија, Март 2013 “Продуктивно учење во образованието” Во текот на Март 2013 година, координаторот на САБА Скопје учествуваше на
Read more.
Мобилност за професори во Турција
Пет професори од САБА Скопје и Битола од 20-ти до 25-ти јануари беа во Тарсус, Турција на мобилност во рамките
Read more.
Пракса – ИТ во автомобилската индустрија во Германија
Лајпциг, Германија Јануари 2016 “Примена на информатичката технологија во автомобилската индустрија” е името на ЕРАЗМУС + проектот кој училиштето САБА
Read more.
Europe Code Week
Од 5-ти до 20-ти октомври во сите држави низ Европа се одржуваше Europe Code Week. EU Code Week е движење
Read more.
Двонеделна пракса во компании во Лајпциг
Лајпциг, Германија, Ноември/Декември 2016 Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис”   Од 27.11 до 12.12.2016 година
Read more.
Don`t be bully, be friend fully
„Don’t be bully, be friend fully„  е  Erasmus+ проект преку кој професори од САБА ќе имаат можност да учествуваат на
Read more.
Пракса во Лајпциг, Германија
„Учење преку проекти и пракса„ е Еразмус проект преку кој 8 ученици од училиштата САБА од Скопје, Битола и Штип,
Read more.
Екскурзија во Прага
Во учебната 2014/15 година учениците од САБА беа на екскурзија во Прага, Дрезден и Виена. 
Read more.
Сашко Коцев во САБА
Актерот Сашко Коцев гостуваше во САБА Скопје. Учениците се запознаа со неговата работа, театарот,
Read more.
ИТ Проект – заштита од опасни гасови во воздухот
Загадувањето на воздухот е една од најактуелните теми во последно време кога е во прашање здравјето на луѓето и заштита
Read more.