“Maker education”- Португалија

Од 6-ти до 11-ти декември 2021 се одржа мобилност во Португалија на тема “3Д технологии и дигитални компетенции”. Оваа мобилност е дел од проектот “Maker education”.

4 ученици од САБА Скопје и САБА Штип заедно со две професорки беа Португалија каде заедно со ученици од Италија, Романија, Турција и Полска работеа на проекти за 3Д моделирање и 3Д печатење.