“Generation coding the future”- Унгарија

Пет ученици од САБА од 22-ри до 27-ми ноември 2021 беа во Унгарија каде учествуваа во проектот “Generation coding the future”. Заедно со ученици од Романија, Италија, Турција и Унгарија таму учеа за Infrared applications, robotic systems, remote controlled Arduino robots.

Неделата заврши со креирање и програмирање на мини робот и прошетка низ Будимпешта.