Ученици од САБА на пракса во Болоња

Болоња, Италија, Ноември 2016

Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис”

Од 20.11 до 04.12.2016 4 ученици и еден професор од САБА беа на двонеделна пракса во Болоња, Италија. Учениците таму работеа во компании во кои имаа можност да ја видат примената на онлајн маркетингот во неколку компании. Повеќе …

Двонеделна пракса во компании во Лајпциг

Лајпциг, Германија, Ноември/Декември 2016

Двонеделна пракса во компании во рамките на проектот “Е(вропски) бизнис”

 

Од 27.11 до 12.12.2016 година уште една група на 4 ученици и еден професор беа на двонеделна пракса во Лајпциг, Германија. Учениците таму работеа во компании во кои имаа можност да ја видат како се изработуваат онлајн продавници, како тие функционираат, со кои програми се изработуваат како и онлајн маркетингот кој го применуваат. Повеќе …

Образование за одржлив развоj

Лисабон, Португалија, Септември 2013

“Образование за одржлив развој”

Во септември 2013 година, директорката на училиштето САБА учествуваше на еднонеделната коференција “Образование за одржлив развој” во Лисабон, Португалија. Повеќе …

Продуктивно учење во образованието

Берлин, Германија, Март 2013

“Продуктивно учење во образованието”

Во текот на Март 2013 година, координаторот на САБА Скопје учествуваше на еднонеделната обука “Продуктивно учење во образованието” која се одржуваше во Берлин, Германија. Обуката беше дел од Комениус проектот поддржан од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност и беше организирана од Berlin Institute for Productive Learning in Europe (IPLE). Повеќе …

Стекнување Европски техники на образование

Лајпциг, Германија, Декември 2013

“Стекнување Европски техники на образование”

Од 8-ми до 15-ти декември 2013 година 4 претставници од училиштето САБА учествуваа на еднонеделната обука “Стекнување Европски техники на образование”. Обуката беше дел од Леонардо Да Винчи проектот поддржан од Националната агенција за европски образовани програми и мобилност. Повеќе …