Еразмус обука во Италија

Од 1-ви до 7-ми Април 2019 професорките по англиски јазик Наташа од САБА Скопје и Љупка од САБА Битола беа на обука во Соверато, Италија. Во текот на оваа обука професорките се запознаа со нови иновативни методи на образование, тим билдинг активности и учење надвор од училницата. Повеќе …

“Дружење без граници”

На 3-ти декември 2018, започна да работи центарот за деца со посебни образовни потреби ‘’Дружење без граници’’. Центарот ќе работи два пати неделно, понеделник и четврток од 19 часот, и може да го посетуваат ученици од училиштата од Скопје. Во центарот ќе се одржуваат тематски работилници, тим билдинг активности, креативни изработки, учење преку игри и квизови, заеднички прослави на празници и родендени итн.  Повеќе …

Team building обука во Барселона

Од 10-ти до 16-ти декември 2018 двајца професори од САБА Скопје беа на еднонеделна обука во Барселона, Шпанија. Темата на обуката беше „Team building for school: play and fun building educators communities”. На обуката присуствуваа професори од Македонија, Грција и Финска, каде имаа можност да разменат меѓусебни искуства за видовите на активности кои ги реализираат во нивните училишта со цел градење на тимскиот дух меѓу учениците и професорите. Повеќе …

Проект Еко Дизајн

Теодор и Сава од САБА Скопје и Кристина и Наталија од САБА Штип една недела во октомври 2017 беа во Закопане, Полска, каде што учествуваа во Еразмус проектот Еко Дизајн.

Повеќе …

Проект “Learning knows no bounds”

Во текот на учебната 2017/18 година училиштето САБА е партнер во Еразмус проектот “Learning knows no bounds”, проект чија цел е размена на искуства помеѓу училишта од неколку Европски држави (Македонија, Турција, Италија, Литванија и Романија) околу вклучувањето на учениците со посебни потреби во редовната настава.

Повеќе …