Еразмус обука во Италија

Од 1-ви до 7-ми Април 2019 професорките по англиски јазик Наташа од САБА Скопје и Љупка од САБА Битола беа на обука во Соверато, Италија. Во текот на оваа обука професорките се запознаа со нови иновативни методи на образование, тим билдинг активности и учење надвор од училницата. Повеќе …

“Дружење без граници”

На 3-ти декември 2018, започна да работи центарот за деца со посебни образовни потреби ‘’Дружење без граници’’. Центарот ќе работи два пати неделно, понеделник и четврток од 19 часот, и може да го посетуваат ученици од училиштата од Скопје. Во центарот ќе се одржуваат тематски работилници, тим билдинг активности, креативни изработки, учење преку игри и квизови, заеднички прослави на празници и родендени итн.  Повеќе …

Проект Еко Дизајн

Теодор и Сава од САБА Скопје и Кристина и Наталија од САБА Штип една недела во октомври 2017 беа во Закопане, Полска, каде што учествуваа во Еразмус проектот Еко Дизајн.

Повеќе …

Проект “Learning knows no bounds”

Во текот на учебната 2017/18 година училиштето САБА е партнер во Еразмус проектот “Learning knows no bounds”, проект чија цел е размена на искуства помеѓу училишта од неколку Европски држави (Македонија, Турција, Италија, Литванија и Романија) околу вклучувањето на учениците со посебни потреби во редовната настава.

Повеќе …

Ефикасно менаџирање на училишта

Во текот на 2016/17 година училиштето САБА го реализираше Еразмус+ проектот “Ефикасен училишен менаџмент”. Во рамките на овој проект, преставници на менаџментот на училиштето САБА учествуваа на две обуки на кои имаа можност да стекнат Европски искуства за менаџирање на училиштата. Повеќе …