Награди и постигнувања


Награди и постигнувања на учениците во САБА:

 

2011/12 Филип Попоски – прва награда на натпреварот по англиски јазик “Spelling Bee”

2012/13 Елена Дамчевска – прва награда за литературна творба, настан организиран од Сојуз на просветни                  работници на РМ.

2014/15 Филип Тодоров – прва место во категорија “Најдобра веб страна” на натпреварот МАССУМ
              Филип Јовановски- второ место во категорија “Најдобра фотографија” на натпреварот МАССУМ

2015/16 Филип Јовановски- прво место во категорија “Најдобра фотографија” на натпреварот МАССУМ
              Мишо Ангеловски, прво место на натпреварот English essay challenge of Macedonia во организација                  на US Peace Corps Volunteers.

2016/17 Дијана Дурлевиќ – најдобра необјавена книга во 2017 година од Здружението за наука и култура                        од Битола.
              Дијана Дурлевиќ – прво место на литаратурниот конкурс “Творам за Македонија” во организација на                  Фондацијата “Никола Кљусев”. Наградена беше нејзината поема на тема “За тебе пеам, за тебе                        пишувам”.
              Дијана Дурлевиќ- прва награда на литературниот конкурс по повод “Светскиот ден на книгата                            и авторското” објавен од Дом на култура “Илинден” и Народната библиотека “Петре М.                                        Андреевски” од Демир Хисар.

2016/17 Мишо – Ангеловски, прво место на натпреварот English essay challenge of Macedonia во организација                на US Peace Corps Volunteers.
              Александар Тодов – второ место на натпреварот по математика “Кенгур”
              Дијана Дурлевиќ – првонаградена творба на литературниот конкурс на Рацинови средби.

2017/18 Прво место на Државниот натпревар по Македонски јазик и литература

2017/18 Награда за Најдобар иновативен проект – Фонд за иновации и технолошки развој и Влада на РМ.

2019/20 Награда “Social Impact Award”

2019/20 Награда за иновација со проектот “Подобрување на ефикасност на соларни панели”

 

САБА ИТ Академија – курсеви 2019

САБА ИТ Академијата организира курсеви за развој на компјутерски вештини во неколку области.

Потребата од обучени експерти во информатичката технологија е се поголема. За таа цел, САБА одржува неколку различни ИТ курсеви.

Доколку сакате да ги продлабочите вашите компетенции или сакате да научите нови алатки, курсевите во САБА ИТ Академијата се вистинското место.

Курсевите се наменети за лица  над 14 год. кои сакаат да ги зголемат своите знаења во ИТ областа. За запишување не се потребни предзнаења за курсот. Доволно е да имате желба да научите повеќе.

По завршување на курсот, секој учесник добива сертификат.

За упис на двајца слушатели заедно, следува 15% попуст.

Курсевите ќе се одржувааат во просториите на училиштата САБА во Скопје и Битола. 

Курс за графички дизајн-Adobe Photoshop CS6

Опис: Преглед на алатките и можностите на Photoshop, обработка на фотографија, боење, облици, селекција, работа со повеќе слоеви, маскирање, анимација…

Траење: 24 часа (два пати неделно по 3 часа)

Почеток: 11.09.2019

Цена: 120 еур.

Локација: САБА Скопје и САБА Битола

Контакт: 078/ 384 005

Курс за ВЕБ Дизајн (HTML+CSS+JavaScript)

Опис: Вовед во HTML јазикот, примена на CSS, креирање на статична и динамичка веб страна, функционалности со примена на JavaScript.

Траење: 24 часа (два пати неделно по 3 часа)

Почеток: 11.09.2019

Цена: 120 еур.

Локација: САБА Скопје и САБА Битола

Контакт: 078/ 384 005