Обука за Виртуелна реалност

Професори од САБА Скопје од 24 до 28.10.2022 беа во Лимасол, Кипар каде учествуваа на обука за примена на нови технологии во наставата, виртуелна реалност, хибридна или on line работа, позитивни страни на користење интернет во работата и социјалниот живот.

Повеќе …

Пракса во компании

Во првото полугодие од учебната 2021/22 година учениците од трета и четврта година имаа можност да ја реализираат праксата во разни компании од областа на бизнисот, правото и информатиката. Дел од компаниите со кои училиштето САБА имаше одлична соработка се: Повеќе …