English as a second language

Приватното средно училиште САБА во соработка со партнерските организации, Logopsycom oд Белгија, Yuzupulse oд Франција,  Sansi Leonardi Volta од Италија и Mihai Baseccu Technical College од Романија во декември 2021 година започна со реализација на проектот „English as a second language“ кој е предвидено да трае до месец јуни 2024 година. Повеќе …

Пракса во компании

Во првото полугодие од учебната 2021/22 година учениците од трета и четврта година имаа можност да ја реализираат праксата во разни компании од областа на бизнисот, правото и информатиката. Дел од компаниите со кои училиштето САБА имаше одлична соработка се: Повеќе …

Новогодишен хуманитарен настан

На 28.12, на ул. Македонија, пред Спомен куќата на Мајка Тереза,  се одржа традиционалниот новогодишен хуманитарен настан организиран од учениците на САБА. Малку поезија и драма, убава новогодишна музика, креативни изработки и многу позитивна енергија го исполни целиот настан.

Повеќе …