4 Први награди на литературни конкурси

 

Дијана Дурлевиќ, ученичка во втора година во САБА Скопје, во текот на учебната 2016/17 година, освои неколку награди на литературни конкурси:

  • Првонаградена творба на литературниот конкурс на Рацинови средби, Јуни 2017.
  • Најдобра необјавена книга во 2017 година од Здружението за наука и култура од Битола.
  • Прво место на литературниот конкурс “Творам за Македонија” во организација на Фондацијата “Никола Кљусев”. Наградена беше нејзината поема на тема “За тебе пеам, за тебе пишувам”.
  • Прва награда на литературниот конкурс по повод “Светскиот ден на книгата и авторското” објавен од Дом на култура “Илинден” и Народната библиотека “Петре М.Андреевски” од Демир Хисар.