Конкурс за стипендии 2020

Фондацијата “Никола Кљусев” објавува

К О Н К У Р С

за доделување 12 стипендии (целосни и делумни) за четиригодишно школување во

Приватното средно училиште САБА – Средношколска академија за бизнис и администрација.

Стипендиите се доделуваат на ученици кои во учебната 2020/21 година ќе се запишат во прва година во училиштата САБА во Скопје, Битола, Штип и Куманово. .

Критериуми за учество:

  • ученикот да заврши деветто одделение во јуни 2020 година.
  • ученикот да има континуиран одличен успех до деветто одделение.
  • ученикот да има освоено награди на натпревари.

Потребни документи за пријавување:

-копии од свидетелства од VI, VII и VIII одделение
-потврда за полугодишните оценки од деветто одделение
-дипломи од натпревари
-краток есеј на тема “Во иднина се гледам како. . .” во кој ученикот ќе ги образложи своите ставови и желби за средното образование, како и планови за идното образование и професија.

-пополнета пријава (може да се превземе од линкот подолу)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Превземи [40.45 KB]

Краен рок за пријавување е 5-ти март 2020.
Сите пријавени ученици ќе бидат повикани на интервју во текот на март 2020. Интервјуата на сите пријавени ученици од сите градови ќе се одржуваат во просториите на училиштето САБА во Скопје. Резултатите ќе бидат објавени на 30-ти март 2020 година. 

Документите може да се испратат по пошта или скенирани на меил.

Адреса: Фондација “Никола Кљусев”
Ул. Македонија бр. 12
Скопје

е-mail: info@nikolakljusev.org.mk

Приватно средно училиште САБА

ул. Истарска 33 

Скопје

saba@saba.edu.mk