Првонаградена творба

Дијана Дурлевиќ, ученичка во втора година во САБА Скопје, го освои првото место на литературниот конкурс “Творам за Македонија” во организација на Фондацијата “Никола Кљусев”. Наградена беше нејзината поема на тема “За тебе пеам, за тебе пишувам”.