Награда “Истакнат млад творец”

Дијана Дурлевиќ, ученичка во III година во САБА Скопје, неколку години по ред е прво наградена на литературниот конкурс “Творам за Македонија” на кој ученици од сите основни и средни училишта од Македонија секоја година творат (проза и поезија) на различни теми.

  

Оваа година ја доби специјалната награда „Истакнат млад творец“. Темата на овогодинешниот конкурс беше “Домот во срцето мое”.