Екскурзија 2019

Од 1-ви до 6-ти април учениците од училиштата САБА од Скопје, Битола, Штип и Куманово беа на екскурзија во Виена и Будимпешта. За време на екскурзијата учениците престојуваат два дена во Виена каде ги посетија дворецот Шонбрун, дворецот Белведере, Виенската опера, плоштадот Рингештрасе. Во Будимпешта ги посетија Споменикот на Милениумот, Операта, Парламентот, Рибарската тврдина … Исто така беа на крстарење по Дунав.