saba@saba.edu.mk

+389 78 384 005

ПСУ САБА

САБА е твојот најдобар избор!

Твојот влез кон бизнисот, економијата, маркетингот, информатика и туризамот. Клуч на успехот! Придружи ни се уште денес!

Насоки во САБА

Во САБА можеш да избереш што сакаш да учиш: Бизнис, Администрација, Информатика или Туризам? Изборот е твој!

Часовите во САБА

Часовите во САБА се креативни исполнети со предавања, проекти, посети на институции.

Нашата мисија

Целта на Академијата е да им помогне на учениците да ги истакнат своите академски способности на соодветно ниво и да се изразуваат со прецизна писменост.

Професори

Професорите во нашето училиште ги препознаваат вашите вештини, истите ги подобруваат и ви помагаат да најдете одлична работа во иднина.

Верификација

 

Од учениците

 • Во САБА се запишав како стипендист кој освои прво место на натпреварот по информатика организиран од САБА минатата година. Во САБА се учи на многу поразличен начин од другите училишта, бидејќи секој ученик во класот има доволно време да се докаже и на секој подеднакво му е посветено доволно внимание.

  Филип ТодоровИнформатика, 3та година

 • Во САБА се запишав затоа што сакав да учам во приватно училиште и имав некои другари кои веќе беа запишани во САБА и ми кажаа како се одржуваат часовите, дека се учи во мали групи, дека часовите се интересни, и се учи она што навистина ти треба за насоката која си ја одбрал.

  Стефани СимоновскаБизнис, 3та година

 • САБА ќе ја паметам како прекрасно искуство во најубавиот период од животот. Нешто што немаше да го пронајдам на ниту едно друго место е љубезноста и посветеноста на професорите да дадат знаење на забавен начин, со еден збор да бидат наши пријатели, кои секогаш беа таму за нас. Знаењето што го стекнав тука многу ми помогна за да можам да се доградувам во моето понатамошно образование и сега на факултет ми е многу полесно. Едноставно ми е мило што бев дел од оваа екипа, дел од САБА!

  Марија БлажевскаБизнис

 • Во САБА часовите се многу интересни и динамични, правиме разни проекти и гледаме филмови и презентации, со што учењето станува многу поинтересно и навистина може многу да се научи за време на часот.

  Максим ИвановскиБизнис, 3та година

 • Во САБА ми се допаѓа тоа што многу често одиме во посета на разни институции и се запознаваме со нивната работа. Најинтересна беше посетата на УЈП, Универзитетската библиотека и Американ корнер.

  Елена ДамчевскаБизнис

 • Во САБА најмногу ми се допаѓа тоа што професорите ни посветуваат поголемо внимание,правиме разни проекти,истражувања. Исто така одиме на пракса каде што учиме нови работи и стекнуваме нови искуства.

  Андреј ДесковскиИнформатика, 3та година

Корисни линкови